Medlemsägd förening

Kompis Assistans är en ledande assistansanordnare, som strävar efter en fungerande vardag för våra nuvarande och framtida kunder som är assistansberättigade. Det gör vi genom att ständigt utveckla och förvalta personlig assistans i nära dialog med våra medlemmar och erbjuda personligt utformad assistans i livets alla skeenden. Vi drivs inte av kortsiktig vinst, utan av våra medlemmars intressen. Det skapar unika möjligheter att utveckla personlig assistans. 

KOMPETENS

Sedan vi grundades, 1995, har såväl privatpersoner som kommuner valt oss som assistansanordnare. Det ger oss en unik kompetens och inblick i personlig assistans – idag och imorgon. Och ju fler medlemmar vi blir, desto större möjlighet har vi att påverka personlig assistans i en hållbar riktning vilket gör att personlig assistans finns kvar som rättighet och kan utvecklas.

Kvalité

Vi har tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg för att bedriva personlig assistans och har kollektivavtal genom Vårdföretagarna. Vi bedriver ett aktivt arbete med kvalitets- och ledningsfrågor i enlighet med Vårdföretagarnas riktlinje för assistansanordnare. 

Vi är Kompis Assistans

Kompis ägs av sina medlemmar. Vi styrs inte av den kortsiktiga vinsten, utan av medlemmarnas intressen. Tillsammans gör vi det möjligt att leva som andra.

Kompis i siffror (2023)

  • 86 kunder
  • 712 anställda
  • Antal medlemmar 127
  • Nettomsättning 189 miljoner kronor
  • Antal assistanstimmar 542 543
  • Nöjd kund index 93%
  • Medarbetarindex värde 76

Det tryggaste valet – nu och i framtiden.

Kompis vision


Vi gör det möjligt att leva som andra.

Kompis uppdrag

Gemenskap, förståelse och ett gott bemötande

Kompis kärnvärden – vi kallar den Kompisandan

Självbestämmande, valfrihet, integritet och delaktighet

Våra fyra grundprinciper för att våra kunder ska få assistans med hög kvalité