• Vi gör det möjligt att leva som andra

Villa Kompis i Sälen

I Gubbmyren, Sälen i norra Dalarna ligger vår handikappanpassade sportstuga. Den rödmålade stugan har två lägenheter och ligger i nära anknytning till Lindvallen, adressen är Tickvägen 9. Kartlänk>>.

Båda lägenheterna är bokningsbara för våra föreningsmedlemmar och anställda.

De två lägenheterna är 75 kvm stora. Den ena  (9B) är helt handikappanpassad med liftar och större toalett. Där finns möjlighet till 7 bäddar (inklusive 2 st i bäddsoffa). Den andra (9A) har höj- och sänkbar säng och 6-7 bäddar varav en bädd består I en stor extra madrass I brukarrummet. Båda har breddade dörrar. Fasta ramper finns vid båda lägenhetsingångarna.

På markplan i båda lägenheterna finns ett brukaranpassat sovrum med höj- och sänkbar säng, toalett, kök och ett allrum. På övervåningen finns ytterligare två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar. Köken är komplett utrustade med kyl och frys, spis, micro samt diskmaskin. Dessutom finns tvättmaskin och torkskåp, TV, DVD samt öppen spis.

Fr o m säsong 2018 finns en nybyggd bastu intill stugan, som båda lägenheterna har tillgång till.

Förutom skidåkning finns här

– möjlighet att åka scoter eller vandra. Gubbmyrens samfällighetsförenings hemsida har info om vinterleder och skidspår. På hemsidan Vandringar i Sälen kan du läsa mer om vandring.

biograf och äventyrsbad i Experium  (i Lindvallen)

– möjlighet att boka funktionell skidåkning (t ex skicart) på Hundfjället via Skistar.se

Avstånd till lift: 2,5 km, mataffär 2,5 km, restaurang 2,5 km, längdåkningsspår 400 m, skoterled 400 m.