• Vi gör det möjligt att leva som andra

Vad är Kompis Utvecklings AB?

Kompis Assistans startade som en föreningsverksamhet. I takt med att området personlig assistans har utvecklats upplevde vi på Kompis Assistans EF en efterfrågan att tillhandahålla personlig assistans för en bredare grupp assistansberättigade, för såväl privatpersoner som kommuner.

Det fanns även en ambition att möta behovet av boende med personlig assistans, som är viktig för den generation barn som haft personlig assistans sedan de var små och vill fortsätta sitt självständiga liv när det flyttar hemifrån, samt efterfrågan på sysselsättning för funktionsnedsatta i form av daglig verksamhet.

Detta resulterade i att vi startade upp Kompis AB, som till 100 % ägs av den ekonomiska föreningen. Verksamheten kommer att vara inom vård och omsorg, de verksamhetsområden som vi startar upp med är personlig assistans, boende med personlig assistans och senare daglig verksamhet.

Vi har med anledning av Kompis goda renommé snabbt kommit igång med personlig assistans till privat personer och även vunnit den första upphandlingen som utförare av personlig assistans i Nordanstigs kommun.

Vi ser att vi är ett starkt alternativ bland privata assistansanordnarna, för de kunder som vill ha högsta möjliga kvalité inom de områden vi verkar och som uppskattar att vi hela tiden utvecklar Kompis för möta behoven idag och i framtiden.